2020. május 21., csütörtök

Félsikerek 2: Eutelsat 8 West B


       Szintén egy még be nem mutatott pozíció részemről. Sajnos ugyanaz a helyzet, mint 18 fok nyugat esetében, a dyras teljes egészében takarásban van, a 240-esnek pedig majdnem a fele. Ennek ellenére szerencsére számos frekvenciát tudok venni a Jonsával. Persze pont az egyik legérdekesebb zambiai csomag marad ki a buliból, ahol  több kódolatlan program is megtalálható.
A single frekik közül  itt van a portugál nyelvű STV full HD minicsomagja, illetve egy kis ország Leshoto egyetlen tévé programja is (sajnos ez a cikk írásának idején épp nem jön nálam). Ezen a holdon kapott helyet a szomszédos 5W-ről átköltözött kameruni CRTV minicsomagja, a benini ORTB és BB24, a gaboni Gabon 24, és a congoi Telecongo is.
Jól vehető a spanyol TVE Afrikának szánt verziója, valamint a más holdakon is elérhető nigériai Channels TV.
Az AFP hírügynökség feedje is elérhető innen BISS kódolással, valamint egy prémium csatornákat tartalmazó nagycsomagot is stabilan veszek, de ebből sajnos csak az RTR Planeta kódolatlan.
Megtalálhatjuk még az RFI afrikai országoknak szánt rádiócsomagjait.
Az alábbi táblázatban összefoglaltam a teljes kínálatot, jelezve, hogy melyeket tudom venni a takarásból. Egyébként 180-as tükörrel szinte minden levadászható lenne, tehát tartalom szempontjából "erős közepes".:)

Napfényteszt 8W-n 2018 őszén. Az antenna beállítása nem pontos.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése