2020. május 15., péntek

Apstar 7 fogyatkozások

      76.5 Kelet is egy jelentős pozíció C sávos szempontból. Korábban írtam róla, hogy 140-150 centis tükrökkel is van róla bőven néznivaló. Nos, 2019 év végén ez megváltozott, ugyanis üzembe ált Bangladesh első holdja a Bangabandhu 1 119K-n és az Apstaron található teljes bangladeshi kínálat oda költözött. Így a hold kapacitásának több, mint 50%-a felszabadult, s jelentősebb bérlőt azóta sem találtak. Pakisztán felé volt némi nyitási kísérlet, de néhány programon túl nem sikerült mást odacsábítani eddig.
Ráadásul több korábban erős frekvencia teljesítményét is visszavették, így számos csomag (Disney, HBO, Maldives mux, GMA) elérhetetlen lett még 180 centis antennákkal is.
Ide költözötek a Thaicom 5-ről a nepáli csatornák, valamint néhány amerikai vallási csatorna. Jó hír viszont, hogy a nagy költözések eredményeképp remekül vehető lett a Fülöp-Szigeteknek szánt Telenovela Channel, mely Európában (hazánkban) csak és kizárólag innen varázsolható a képernyőre.
       Az alábbi táblázatban összefoglalom, hogy jelenleg (2020.05.14) mik vehetőek az én 175 centis dyras tükrömmel+Kaonsat 13K-s fejjel. A táblázat alatt pedig némi képanyag a műsorokról ízelítő gyanánt.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése