2020. május 17., vasárnap

Az Intelsat 22 változásai

     3 éve már foglalkoztam a 72K-n állomásozó hold C sávos vételével. Akkor néhány etióp programot tudtam fogni. Azóta ezek a programok már elhagyták a holdat, s továbbra is hektikus a vétel. 180 centis tükörrel kifejezetten DX kategóriának számít a hold. Mivel a 240-esemet takarják a fák ebből a pozícióból, így azzal nem tudok labdába rúgni.
Jelenleg a 3671R frekvencián vehető stabilan egy tanzániai csomag (ITV, EATV5, Capital TV), mely a lassan nyugdíjba vonuló Intelsat 906-ról költözött át. Szintén jól vehető a kenyai Kiss TV zenei csatorna (3781L) és egy kenyai rádiócsomag (3833R).
Ez év február 2-án este viszont nagy szerencsém volt. Valami csoda folytán egy este/éjszaka erejéig vételhatáron tudtam venni a 175-ös dyrasszal az azóta megszűnt kenyai nagycsomagot a 3831L frekvencián (ebből az első képkocka alább "Metropol TV"). De amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnt a jel. Ez is egy jó bizonyíték arra, hogy érdemes rá-rápillantani olyan frekikre is, amelyek látszólag lehetetlennek tűnnek, hisz néha-néha besikerülhet egy-egy ilyen transzponder vétele is.
Végezetül a kedvcsináló fotók, illetve néhány képernyőfotó (logó) a kenyai nagycsomagról, arról a bizonyos estéről.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése