2020. május 25., hétfő

C-sávos kalandozások: SES-5

        Érdekes hold ez is, ami a vételi ingadozásokat illeti. 3.8 GHz alatt stabilnak mondható, de felette hektikus, hogy mit és mekkora antennával lehet venni. Korábban majdnem mindenhez 3-4 méteres tükör kellett ebben a tartományban, majd az elmúlt néhány hónapban 180-as antennákkal is fogni lehetett. A napokban pedig már 2 méter fölöttivel lehetséges csak a vételük. Ezek a csatornák az ECWA, Label TV, Times TV, Galaxy TV Lagos.
A Times TV-t mindenképp kiemelném a sorból, hiszen egy kis ország Malawi egyetlen csatornája, ami elérhető műholdról.
Ide költözött át az amerikai hadsereg csomagja is az AFN (3800R), 1 fok Nyugatról. Néha el lehet csípni egy-egy kódolatlan periódust.
Az alsó tartományban jól vehetőek a WAP TV nigériai kereskedelmi adó, a HIP TV zenei program, mely 37 fok Nyugatról jött át, illetve nemrég indult egy nigériai tartományi televízió, az OSBC. Ez valóban kuriózum, hiszen egyébként csak Nigériában lenne vehető földi sugárzásban.
Szintén elérhető a holdról a TVGE Internacional (Egyenlítői-Guínea), mely megint csak egy kis ország szinte egyetlen elérhető programja. A másik az Asonga TV 8 fok nyugaton, de azt a félsikerekben már említettem.
Tehát, aki egyedi trófeákra vágyik, irány 5 fok Kelet!:)
A képernyőfotók mellett a szokásos kis táblázat hasznos megjegyzésekkel.
Jó vételt!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése