2020. június 28., vasárnap

C-sávos kalandozások: 49 fok kelet

     2019-ben állt üzembe a Yamal 601, mely a Yamal 202-t váltotta 49 fok keleten. A 38 C-sávos transzpondert tartalmazó holdat igazából csak ebben az évben kezdték feltölteni. Ezzel párhuzamosan szinte teljesen leürítették 53 fok keletet (talán ez tette lehetővé a Belintersat 1 vételét? - ez most ugrott be hirtelen). Elődjéhez hasonlóan a Yamal 202 is óriási térerővel sugároz, így 120 centis vagy akár kisebb antennákkal is próbálkozhatunk. Mivel nekem a 175 centis dyras a legkisebb "fegyverem" C sávra, így ezzel mentem neki.
Három frekvencia maradt változatlan, melyek gyakorlatilag megszakítás nélkül adtak tovább műholdváltás után. A 3743L (RTR Rossiya és néhány teszt ábra),  a 3750R (TRK Kostroma) és a 3829R (TRV Muji).
Az összes többi frekvenciához T2-MI vételre alkalmas készülék szükséges. Számos frekvencián vehető a kódolt Rossiya 1-et, a Rossiya 24-et, és az OTR-t sugárzó minicsomag. Továbbá szintén több frekvencián vehető kétféle összetételű nagycsomag is. Az egyikben a Ren TV, Spas, STS, Domashnij, TV3, Pyatnica, Zvezda, Mir, TNT és a Muz csatornák vehetők. A másikban pedig a Perviy Kanal (kódolt), Match!, NTV, 5 Kanal, Rossiya K, Karusel, Centr programok sugároznak.
A részletes frekvenciaközléstől most eltekintenék, az  ide kattintva  minden megtalálható.
A nagy jelszintek miatt kiválóan alkalmas a hold C sávval ismerkedőknek első sikerélményként, továbbá akik kódolatlan orosz csatornákra vágynak, azok itt találhatnak szép számmal. Viszont ne feledjük a lapkát!:) 



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése