2020. június 21., vasárnap

C-sávos kalandozások: 57 fok kelet

    Az NSS-12 sem mai "gyerek", 2009 óta állomásozik 57K-n. KU sávon nem tartozik a könnyű prédák közé, de erről majd egy későbbi cikkben, C sávon viszont egy 170-180-as antennával szinte mindent meg lehet fogni róla.
Jelenleg minden műsort fölpakoltak 3.8 GHz fölé, gondolom a közelgő 5G várható zavaró hatásai miatt, de ezzel együtt is sok volt a mozgolódás a holdon. Etióp programok jöttek-mentek az elmúlt években. Jelenleg fullHD minőségben nézhető a Walta TV, a Fana TV, az OBN Horn of Africa, az Amhara és az Addis tévécsatornák. Ide költözött az AFN minicsomagja is 64 fok keletről. A brit hadsereg csomagja is elérhető innen, sajnos mindkét csomag kódolt.
A Voice of America is sugározza egyik SD programját erről a holdról. A legérdekesebb multiplex viszont a tengeri yachtokat és óceánjárókat TV programokal ellátó MTN Worldwide, mely a világ számos részéről válogatott csatornákat a csomagjába. Sajnos PowerVU kódolás van a csomagon, de két évvel ezelőtt volt olyan időszak, amikor némi trükkel betekintést nyerhettünk az akár ausztrál műsorokba is. A cikk végén lévő képösszeállításban, az akkor készített fotókból is bemutatok néhányat. Jöjjön tehát a programtáblázat, valamint a vételi fotók.







Fox news (MTN) 2018

Fox sports news Australia (MTN) 2018

Australia channel (MTN)2018

Sky news business (MTN) 2018

Sky news Australia (MTN) 2018

Sport 24 HD (MTN) 2018

TFC (MTN) 2018


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése