2017. január 20., péntek

Mire elég 140cm a C sávban? (ami kimaradt)

   Szépen elregéltem mit sikerült venni, mit találhatunk, csak az maradt ki, hogy milyen felszereléssel sikerült mindezt elérni. Adott egy 140cm-es prímfókuszos békebeli Triax antenna, valamint egy Kínából érkezett, elsősorban thai piacra készült Idea-sat ID-800-as LNB. Ennek a dobozon és a fejen feltüntetett zajtényezője 13K. 2-3 fejjel összemértem néhányszor és talán tudja is ezt az értéket.
Bent pedig egy VU+ Zero és egy Golden Media spark reloaded segíti a vadászatot. Ha holdat kell keresni, vagy kiköltözöm az antenna mellé, akkor pedig egy régi Dragon S1100-as beltérit hívok segítségül, melynek előnye, hogy szépen jelzi már a legkisebb jelszintet is, így már akkor kiszúrható, hogy "nyomon vagyok", amikor még a lock szintet sem éri el a jelerősség.
Ezeken kívül rálátás szükséges még a venni kívánt holdakra, továbbá rengeteg türelem és kitartás.
Külön köszönettel tartozom továbbá a kedves feleségemnek, aki tűri, elviseli a rengeteg ki-be rohangálást, tévékapcsolgatást hóban, fagyban, esőben, sárban egyaránt.:)
   Remélem ezzel a néhány írással kedvet csináltam a még hezitálóknak vagy csak az erre tévedőknek, hogy betekintsenek vagy megpróbálkozzanak a műholdvétel picit macerásabb, de igen izgalmas oldalával is.:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése