2017. január 9., hétfő

Mire elég 140cm a C sávban? (3. rész)

    Most nézzük meg, mit találunk a keleti végek közelében, hisz itt vannak még a legtöbb műsort ígérő holdak 140cm körüli antennával vadászóknak.
Első állomás a 68.5 fokos pozíció, ahol az Intelsat 20 foglal helyet. Ez a hold lineáris polarizációval sugároz, tehát horizontálisan és vertikálisan helyezkednek el a frekvenciák, szemben az eddig tárgyalt holdakkal, melyek cirkuláris (jobbra- és balra forgó) polaritást használnak. Így nincs szükség a C sávos fejben a depolarizátor lapkára.
      A sáv alsó tartományában (3700-3900) rengeteg indiai csomag található az Intelsat 20-on, viszont nagyon gyenge a jelszint, ezért 3 méteres vagy csak nagyobb tükörrel van esély a vételre. Egy-két kivétel azért van, például az NHK csomagja (3840H), melyben az NHK world HD és az NHK premium HD csatornákat találjuk. Vagy megemlíthetném a dél-koreai CGN (3782V) vallási csatornát, mely szintén jól vehető. Ha már a koreai adóknál tartunk megtaláljuk még a holdon a CTS szintén vallási adót, a már jól ismert Arirang world-öt illetve a YTN (4092V) hírcsatornát is. Ez utóbbi vétele jelentősen javult az elmúlt hónapok során, néhány hete a nap 24 órájában remekül vehető nálam.
Ebből a pozícióból vehető az egyetlen ausztrál csatorna is, mely fogható Euróbában, az Australis Plus tv (4064H).
Az alábbi táblázat jól mutatja, hogy sok frekvencia lockol, de sajnos a nagy részük kódolt csomagot rejt.

  
Illetve ízelítőnek néhány fotó a fenti programokból:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése