2017. november 6., hétfő

Intelsat 22 végre valahára...!

     Eredetileg nem erről akartam ma írni, de esti clark-övi "körsétám" alkalmával sokadik próbálkozás utám sikerült végre megcsípni a 72.1 Keleten tanyázó Intelsat 22-t!
Itt 2 nagy nigériai csomag vehető, az egyik T2-MI rendszerben, de mindkettő jelszintje nálam a vételi határ alatt van. Ami viszont jól vehető, az a 3963L-en sugárzó etióp közszolgálati EBC csomag, illetve a korábban TV Oromiya néven sugárzott OBN a 3981L-en. Néhány % tartalék mindkét frekin van, viszont nem tudom, hogy a térerő erősödött-e vagy az esetlegesen takarást okozó almafa levelei lehullása miatt jött össze a dolog. Ez utóbbira azért nem gyanakodok, mert még februárban is eredménytelenek voltak próbálkozásaim.





No de valószínűleg most is elsiklom felette, ha nem a jó öreg 2005-ös konstrukciójú Dragon S1100-at kötöm az antennára. Lehet már említettem, de ez számomra olyan kincs, mint sok amatőrtársnak az Illusion C3/M3. Kiválóan alkalmas műholdkeresésre, mert mutatja a lock alatti jelszinteket is. így már azt is látom vele, ha csak nyomokban van jel 1-1 frekiről. (ez nem mostani kép)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése