2017. február 20., hétfő

Thaicom vétele 175 cm-rel

      A Thaicom global nyalábjáról már 140-essel is kiváló vétel volt, legalábbis ami a 4 nagy thai csomagot illeti, de erről már korábban szó esett. Viszont ezen a nyalábon sugároz még egy nagy csomag (3640H), mely főleg afrikai, illetve vallási jellegű műsorokat sugároz. Ez lényegesen gyengébb a többinél, de sikerült stabilan venni a dyras tükörrel.
Ami pedig igazi unikum még ezen a holdon, az a TVK Cambodia (3666H), mely szintén jól vehető már ekkora antennamérettel. Viszont global nyaláb ide vagy oda, szerintem a Thaicom 5 ezen lábnyomának is két melléknyalábja lehet, mert a 4 thai csomaghoz képest az antennát picit keletebbre kell mozdítani, hogy bejöjjön a fent említett két frekvencia. Ezeken kívül még két frekvencián (3670H, 3688H) vehető a Somaliland National TV, illetve a KCTV is jó tartalékkal vehető.
Sajnos a regional nyalábhoz még ez az antennaméret is kicsi, bár nagyon jól kihegyezett antennával, jó fejjel, kiváló vételi viszonyok között talán lehet esély megcsípni a 4006V-n a Dopa channelt. De ez már extrém DX kategória lenne.:)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése