2017. február 12., vasárnap

Apstar 7 teszt dyras antennával

   Nézzük meg a másik sok néznivalót rejtő holdat, az Apstar 7-et (76.5K) 175-ös antennával. Itt is szépen észrevehető a jelerősség növekedés a kisebb tükörhöz képest, illetve jobban beigazolódni látszik a gyanúm, miszerint két nyalábja vagy melléknyalábja lehet a holdnak C sávon. Miért? Nos a legjobb példa erre a 3780V-n lévő APT csomag, melyet ha maximumra állítok (ez kb 18% tartalékot jelent), akkor azt gondolhatom, hogy a legtöbb frekvencia jönni fog a holdról. Jön is, viszont ekkor a 3920H-n lévő Sony csomag jele épp meghaladja a nézhetőség határát. Ha viszont ez utóbbit állítom a maximumra - Kelet felé mozdítva picit a tükröt -, akkor az APT csomag jele "elmegy", viszont a Sony-nál keletkezik 13% tartalék. Ezt az anomáliát néhány másik frekvenciát vizsgálva is megtapasztalhatom. Épp az újdonságoknál, amikről beszámolnék.
     Tehát amit előhozott a dyras, az a bangladesi Maasranga TV (3812H), előkerült a powervu-ban kódolt Disney csomag is 3880H-n, 4092H-n a DBC News HD programja, illetve a 4088V-n vehető  Zee Café HD. Ez utóbbi azért említésreméltó, mert sok amerikai sorozatot ad angol nyelven, egyelőre/átmenetileg kódolatlanul. A fent említett logikát követve ez a műsor az APT maxra állításakor jön elő.
Ezeken kívül vannak visszatérők is, hisz a nyár folyamán jócskán visszavettek az Universal csomag (3720H) teljesítményéből, így nem is jött azóta 140-essel. Viszont most a fent említett 3920H maximumra állításával épp a vételi határ fölé kerül és az esti/éjszakai órákban stabilan vehető. Ugyanez igaz az Independent TV-re is (3753H).
Sajnos időközben a Channel 9 átállt HD és S2-es sugárzásra, így az jelenleg nem vehető, pedig eddig az egyik legerősebb frekvenciának számított innen. Mindent egybevetve 37 frekvenciáról van nézhető jel az Apstar 7-ről az új szerzeménnyel.
Alább néhány fotó az újoncokból, a következő részben pedig irány a Thaicom!;)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése