2017. október 22., vasárnap

Tolómotorra fel!

    Rég volt alkalmam írni a nyári elfoglaltságok miatt. Viszont most itt az ideje a folytatásnak, annál is inkább mivel nemrég felkerült a tolómotor a 175 centis dyrasra. Sokkal könnyebbé vált így a vadászat, nem kell kiszaladozni, s mobiltelefonnal a kezemben a térerőcsíkot bámulni, miközben millimétereket kellene valahogy ide vagy odamozdítanom a tükrön. Szóval most így néz ki az antenna:


Most 83 Kelet és 35 Nyugat között forog a cucc, de egy pici átalakítással reményeim szerint kimegy majd 40 fok Nyugatig. Most is kimenne, csak 35 fok Nyugat után már nem tudja visszahúzni, mert nagyon túlságosan ki is tolja a rudat illetve kicsi a szög az antenna felfogatási pontján.

Na de jöjjenek a vételi beszámolók, hisz gondolom azok érdekesebbek mindenki számára.
Elsőként egy olyan pozíció (Intelsat 906 - 64.2K), amelyet eddig is becserkésztem már, de különösebben nem foglalkoztam vele. Az amerikai hadseregnek szánt 3 AFN program ad innen igen nagy térerővel, melyből az Atlantic kódolatlan már hónapok óta. Mondjuk a képminőség csapnivaló, de csemegének jó ez is.
Szóval átsiklottam a pozíció felett korábban, mert azt hittem a többi freki már nem vehető innen ekkora mérettel. Viszont a forgatásnak köszönhetően azért mégis szántam rá időt, hogy végigszaladjak a holdon, s két kisebb csomag is beakadt.
Az egyik egy 3 csatornás tanzániai csomag (EATV, ITV, Capital) a 3643R frekin, ez kb 10% tartalékkal jön. A másik pedig egy mozambiki csomag (3654R), ebben a mozambiki tv nemzetközi és helyi műsora megy. Ennél a tartalék kb 4-5%. Az AFN és a tanzániai csomag lapka nélkül is vehető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése